Központi Ellátó Szerv

Ezen a képen egy női és egy férfi rendőr látható egyenruhában hátulról.

A büntetés-végrehajtással szembeni társadalmi és kormányzati elvárásként fogalmazódott meg az a cél, hogy a fogvatartott járuljon hozzá a tartási költségeihez, valósuljon meg a fogvatartottak teljes foglalkoztatása, ezzel elősegítve a büntetés-végrehajtási szervezet önellátóvá, önfenntartóvá válását. A jelenlegi szabályozás az előzőeken túl további célként tűzte ki a fogvatartottak rendszeres életvitelhez, munkához szoktatását, valamint a szakmai képzés útján a szabadulás utáni társadalmi beilleszkedés elősegítését.

Ennek érdekében 2011. évben megalakításra került a központi ellátási rendszer. Ennek keretében két közfeladat ellátása történik, mely egyrészről biztosítja a fogvatartottak foglalkoztatását, másrészt az egyes államháztartási szervek folyamatos ellátását a gazdasági társaságok által előállított termékekkel, szolgáltatásokkal.

A Központi Ellátó Szerv koordinálja, a kedvezményezettek igénybejelentése alapján a teljesítésre képes büntetés-végrehajtási gazdasági társaságok kijelölését, illetve az uniós értékhatárt meghaladó igények esetében a közbeszerzési eljárás lebonyolítását, valamint figyelemmel kíséri az igény teljesítésének teljes folyamatát.

Kapcsolódó linkek

A weboldal sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében. Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
Tudj meg többet!