Állami Partnerség

Állami Partnerség kollázs

2011-ben a teljeskörű fogvatartotti foglalkoztatás megteremtése és általa a büntetés-végrehajtási szervezet önellátóvá, önfenntartóvá válása megalapozásának érdekében a Kormány létrehozta a Központi Ellátó Szervet (KESZ), amely feladatainak ellátására a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát (BvOP) jelölte ki.
Az így kialakult zárt piaci rendszer egyik oldalán a jogszabályban meghatározott termékeket és szolgáltatásokat igénybe venni köteles egyes államigazgatási szervek másik oldalán pedig a KESZ által az ellátásukra kijelölt, azt kötelezően megvalósító bv. gazdasági társaságok állnak.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága ezzel együtt létrehozta az ÁLLAMI PARTNER tanúsító védjegyet, amely a minőség, a biztonság és a megbízhatóság szimbóluma, és egyben kifejezi a magyar nemzetgazdaság fejlődésében az állami szerepvállalás iránti elkötelezettséget. Használója előmozdítja a nemzetgazdaság fejlődését, s ezzel együtt támogatja a társadalmi hasznosság iránti törekvéseket és tevékenységeket.

A fogvatartottak kötelező foglalkoztatása közfeladat ellátására létrehozott, 100%-ban állami tulajdonú bv. gazdasági társaságok mindegyike jogosult e védjegy használatára.

Az így megteremtett feltételek igénylői és végrehajtói oldalon is egyedülálló kiszámíthatóságot eredményeznek azzal együtt, hogy az állam reintegrációs feladatait is hatékonyan támogatják. Átlátható és egyértelmű szabályok mentén találkozik a kereslet és a kínálat, amely hosszú távú és minden résztvevő megelégedettségét szolgáló üzleti kapcsolatok kialakítását teszi lehetővé.

Résztvevők

A weboldal sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében. Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
Tudj meg többet!