bvop Közadatkereső

Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága
Székhely: 1054 Budapest,
Steindl I. u. 8.

Tagok

Adorján-Tex Kft.

 

A Kalocsai Konfekcióipari Kft. és az Ábránd-Textil Kft. összeolvadásával, 2013. szeptember 30. napjával megalakult az Adorján Tex Kft. 

 

Bővebben
Bezár

 

Adorján-Tex Konfekcióipari és Kereskedelmi Kft.

A gazdasági társaság fő profilja egyesíti a két gazdasági társaság korábbi tevékenységi köreit, így egyik fő profilja a konfekcióipari tevékenység keretében végzett munka- és védőruhagyártás, a másik pedig az ágynemű- és lakástextília-konfekcionálás, illetve minden olyan értékteremtő és jövedelmező tevékenység, amely elsősorban kézi munkát igénylő tevékenységre épül.

A vállalkozás feladata a nyereséges gazdálkodás mellett a büntetésüket töltő fogvatartottak folyamatos, lehetőleg eredményes foglalkoztatása.


Tevékenységi körébe tartozik a formaruházati ingek, ingblúzok konfekcionálása.

Munka- és védőruházati modelljeinket az alapanyagok összetétele, területi sűrűsége, kikészítési módja alapján részben általános, részben speciális védettséget biztosítanak a külső környezeti hatások ellen. Termékeink pamut és kevertszálas alapanyagból készülnek. A felhasznált anyagokról gyártói tanúsítvánnyal és laboratóriumi szakvéleménnyel rendelkezünk. A vevőkkel történt megállapodás alapján a konfekcionált termékeink munkavédelmi minősítését biztosítjuk.

 

Gyártott termékek között jelentős mértékben képviseltetik magukat az ágyneműféleségek (garnitúrák, párnák, paplanok, lepedők), lakástextíliák (függönyök, asztalterítők, napronok, törlők, törölközők), egészségügyi termékek (lepedők, takaróhuzatok, párnahuzatok, köpenyek, ingek, nadrágok, tunikák, műtősruhák), munka- és védőruhák, valamint formaruhák.

 

 

Elérhetőségek:

székhely: 6300 Kalocsa, Szent István király u. 26.
postacím: 6300 Kalocsa, Pf. 46.
ügyvezető: Tóth Tamás Tibor bv. dandártábornok
telefon: 06-78-563-630
fax: 06-78-563-641
e-mail: konfekci@t-online.hu
honlap: www.adorjantex.hu

Sátoraljaújhelyi kirendeltség:
Ügyvezető- helyettes: Vojtovics Gábor bv.alezredes
telefon.: 06-47-322-721 telefax: 06-47-321-659

telefon.: 06-47-521-500

 

Jurta mintabolt

3980 Sátoraljaújhely, Széchenyi tér 6.

telefon: 06-47-321-387

honlap: www.jurtabolt.hu

 

Állampusztai Kft.

A büntetés-végrehajtás és a foglalkoztatás 1883-ban a Kishartai Közvetítő Intézet létrehozásakor már kiegészítették egymást.

Bővebben
Bezár

Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft.

 A 105 hektáros induló terület az évek során – többszöri változtatásokat követően – közel 10 000 hektárra növekedett. Az Állampusztai Célgazdaság 1973-ban átvette a Solti Állami Gazdaságot teljes területével és tevékenységével. Ekkor épült fel a Solt-Nagymajori körlet, a kerületben foglalkoztatható munkaerő elhelyezésére.

Az Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. 1994-ben egyszemélyes korlátolt felelősségű társasággá alakult. Tulajdonosa a Magyar Állam.

Az Állampusztai Kft. kiemelt feladata az elítéltek foglalkoztatása. A fogvatartotti létszám közel felét az állattenyésztésben foglalkoztatjuk. Előnyös, hogy az ágazatban dolgozókat folyamatosan, időjárási körülményektől függetlenül lehet munkáltatni. A foglalkoztatás szempontjából a telepeken a munkafeltételek kedvezőek. Közös brigádok (nagy létszámú, képzetlen, büntetés-végrehajtási szempontok alapján fokozott őrzés mellett foglalkoztatható fogvatartottak) munkáltatását nagyrészt a növénytermesztésben biztosítjuk. Az ágazatban a biotermékek, vetőmagtermesztés területén van lehetőség foglalkoztatásukra.

 

A hozamok jelentős részét szántóföldön állítjuk elő, közel 5000 hektáron. Fő árucikk a gabona, az olajos növények és a bio körülmények között előállított termékek. Az állattenyésztésben nagy tételben, évi 180 ezer csirkét hizlalunk, melyet saját vágóhídon dolgozunk fel a büntetés-végrehajtási intézetek belső ellátása céljából. Törzstenyészetnek minősül a Nonius ló ágazat 60 jószággal, mangalica tenyészet 200 kocával, merinó juhok 2000 db állattal.  Termékeink az életgörbe növekedési szakaszába sorolhatók. Ennek feltétele az új fajták figyelemmel kísérése, termelésbe állítása a piaci kereslet függvényében. A minőség javítása érdekében a termelés technológia fejlesztését továbbra is fent kívánjuk tartani. A solti kerületben tésztaüzemet működtetünk,  ahol köret és levestészta termékekkel a bv. intézetek belső ellátásához járulunk hozzá.

A társaság jövőképe, stratégiája és célja

Az Állampusztai Kft. stratégiáját meghatározza az alaptevékenység és az elítélt foglalkoztatás összhangjának biztosítása, a tulajdonosi elvárásoknak való megfelelés. A mezőgazdasági tevékenység ágazatait úgy kell kiválasztani és optimalizálni, hogy a társaság pozitív eredményt érjen el, működőképessége folyamatosan biztosított legyen. Célunk, hogy a gazdálkodás megfeleljen a fenntartható fejlődés elveinek. A helyi erőforrások hasznosításával, figyelembe véve, alkalmazva a mezőgazdasági fejlesztések során létrejött környezetkímélő technológiát, mennyiségben növekvő, minőségben értékesebb mezőgazdasági terméket állítsunk elő. Az Agrár-környezetgazdálkodási projektben történő részvétel során, a termelés, a vidék alakításával egy jobb, élhetőbb környezet létrehozásához járuljunk hozzá.

 

Elérhetőségek:

székhely:  6327 Állampuszta
postacím: 6327 Állampuszta


ügyvezető: Gombos Róbert bv. ezredes
telefonszám: 06/78/407-877
EKG telefonszám: 108-5000
e-mail: aptakft@t-online.hu
honlap: www.allampusztaikft.hu

 

Annamajori Kft.

 

Az Annamajori Kft. a Velencei-tó szomszédságában, az M7-es autópályához közel, Budapest és Székesfehérvár között található.

 

Bővebben
Bezár

Annamajori Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft.

Növénytermesztés:

A szélsőséges időjárási viszonyok mellett országos átlagot meghaladó termésátlagok búzából, kukoricából, repcéből.

Kertészet:

A 2006-tól elkezdett öntözésfejlesztésnek köszönhetően nőtt a növénytermesztés termelési biztonsága, lehetőség van kertészeti kultúrák termesztésére is.

Állattenyésztés:

Az Annamajorban található tehenészeti telepen 300 db tejtermelő tehén és szaporulata található meg. Kiváló minőségű tejünket stratégiai partnerünk a Tolnatej sajtgyártás céljára vásárolja meg.

A Start Munka Minta program keretében előnevelt baromfikat nevelünk önkormányzatok számára több turnusban. A tartástechnológia teljesen automatizált, turnusonként tízezer szárnyas tartására van lehetőség.

Pékség:

Annamajori és szegedi üzemünkben hagyományos, kovászos technológiával dolgozunk, a napi termékféleségek száma meghaladja a százat. A belső ellátás keretében termelésünk nagy része a büntetés-végrehajtás különböző intézeteibe irányul, azonban szállítunk, több közintézménybe, főzőkonyhákba, szállodákba és a környező boltokba is.

Oktatás:

 

Az Annamajori Kft. már 1996 óta végzi a fogvatartottak oktatását a pék szakképzés területén. A tanfolyamaink nagyon sikeresek, hiszen a diákok gyakorlati képzésére üzemi körülmények között kerül sor.

 

Elérhetőségek:

székhely: 2471 Baracska, Annamajor 1.
postacím: 2471 Baracska, Annamajor 40.

ügyvezető: Laczkó Lóránt bv. ezredes
telefonszám: 06/22/454-099, 06/30/220-12-16
EKG telefonszám: 109-4000, 1094001
fax: 06/22/454-172
e-mail: annamajor@t-online.hu
honlap: www.annamajor.hu

 

BUFA Kft

A fővárosi székhelyű és telephelyű társaság egyszemélyes állami tulajdonú gazdasági társaságként működik.

Bővebben
Bezár

BUFA Budapesti Faipari Termelő és Kereskedelmi Kft.

A „BUFA” Kft. 100%-os állami tulajdonban lévő egyszemélyes gazdasági társaság, mely széles körű ipari termelő és kereskedelmi tevékenységet folytat. A Kft.-vel – akárcsak a többi bv. gazdasági társasággal – kapcsolatban számtalan vélemény, előítélet fogalmazódik meg a köztudatban. A börtönön belüli munkáltatás a legtöbb ember számára ismeretlen világ, amely a külvilágtól elzártan sajátos szabályrendszer szerint működik.

 

 

A „BUFA” Kft. egyrészt állami feladatot lát el, melynek célja megteremteni annak lehetőségét, hogy a fogvatartottak olyan értelmes munkát végezhessenek díjazás ellenében, amely elősegíti az ország munkaerő piacára való visszailleszkedésüket, valamint lehetővé teszi, hogy hozzájáruljanak hozzátartozóiik anyagi támogatásához, illetve a büntetés-végrehajtási intézetekben történő tartásukhoz. Másodsorban vállalkozási tevékenységet folytat, amely az állami vagyon gyarapodását és üzleti céljainak megvalósulását szolgálja. A társaság 2015. óta a Bv. Holding vállalatcsoport tagjaként működik. 

A társaság célkitűzése ügyfelei magas színvonalú kiszolgálása. Ennek érdekében a termékkínálatot folyamatosan bővíti, melynek okán, a tavalyi évben nyílászáró üzemet hozott létre, és megkezdte a fa – és műanyag nyílászárók gyártását. Jelenleg az üzemekben laminált irodai bútorgyártás, irodai forgószékek szerelése és gyártása, íróasztalok, görgős iratkonténerek, iratszekrények, öltöző szekrények, egyszemélyes heverők és egyedi méretű bútorok gyártása folyik. Ezen túl bérmunka keretében reklámtáblák gyártása és szerelése, anatómiai szemléltető eszközök szerelése történik. Az irodai székgyártás és bútorgyártási termékkör bővítése érdekében, immár három konzorciumi szerződéses partnerrel dolgozunk együtt; a Linea Bútor Kft.-vel, a Garzon Novum Kft.-vel és a Telmex-Nowy Styl Zrt.-vel.

 

 

Elérhetőségek

székhely: 1108 Budapest, Kozma u. 13.

postacím: 1475 Budapest, Pf.50.

ügyvezető: Tamás Zsolt bv. alezredes

telefonszám: +36 1 261-3961

mobil telefon: +36 30 651-0631

e-mail: bufa@bufa.hu

honlap: www.bufa.hu

GPS koordináták É 47.47130, K 19.17488

Bv. Holding Kft.

A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka a 2015. február 25-én kelt tulajdonosi határozatával – az addig elkülönülten működő bv. gazdasági társaságokat – vállalatcsoporti formába vonta.

Bővebben
Bezár

Az elismert vállalatcsoport a bv. gazdasági társaságok menedzsment tevékenységének egységes ellátása, a fogvatartottak kötelező foglalkoztatása és a büntetés-végrehajtási szervezet ellátási kötelezettségének hatékonyabb végrehajtása érdekében, Bv. Holding megnevezéssel alakult meg, melynek vállalatcsoporton belüli uralkodó tagjául a büntetés- végrehajtás országos parancsnoka a 2015. január 1-jével alapított Bv. Holding Kft.-t jelölte ki.

A vállalatcsoport tagjai – annak érdekében, hogy a vállalatcsoport szintű irányítási eszközök segítségével biztosítsák a vállalatcsoport szintű gazdasági érdekek hatékony érvényre juttatását, így az elítéltek teljes körű foglalkoztatása által a részbeni önfenntartó büntetés-végrehajtás megvalósítását – 2015. február 26-án uralmi szerződést kötöttek.

A Bv. Holding Kft. tevékenységei sokrétűek. A Bv. Holding Kft, mint a Bv. Holding vállalatcsoport uralkodó tagjának a fő feladata a vállalatcsoporti szinten történő menedzsment tevékenység ellátása.

A Társaság portfóliójában kiemelt szerep jut a rendvédelmi szervek egyenruházati ellátásának. A Társaság a rendvédelmi szervek állománya részére - hétfőtől péntekig tartó nyitvatartási renddel - egyenruházati boltot alakított ki a 1064 Budapest, Rózsa u. 75- 79. szám alatti székhelyén.

 

A Bv. Holding Kft., mint a Magyarország déli határszakaszán kialakított ideiglenes biztonsági határzár kivitelezésében kiemelt szerepet betöltött bv. szerv, jelentős tapasztalatra tett szert a kerítésfonat termékek széles körű felhasználásával kapcsolatban. Ezen tapasztalatokat is alkalmazva, a Társaság kiemelt tevékenységei között szerepel - a bv. gazdasági társaságok által fogvatartotti foglalkozatás körében előállított - huzal és kerítésfonat termékek értékesítése, az ideiglenes biztonsági határzár átadott szakaszain keletkezett hibák javítása.