bvop Közadatkereső

Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága
Székhely: 1054 Budapest,
Steindl I. u. 8.

Köszöntő

Üdvözöljük az „ÁLLAMI PARTNER ©” honlapján!

Tisztelt Olvasó, tudta Ön, hogy a Magyarországi büntetés-végrehajtás szervezet nem csak felhasználója a költségvetési pénzeknek, hanem a 11 büntetés-végrehajtási gazdasági társaságon keresztül aktívan hozzájárul a költségvetéshez? E társaságok gazdasági tevékenységükkel elősegítik a részben önellátó büntetés-végrehajtás megteremtését, javítják a fogvatartottak társadalmi reintegrációs lehetőségeit, hozzájárulnak Magyarország közbiztonságának javításához. A 11 kft. árbevétele mintegy 10 milliárd forint, 1600 fő civil és 3500 fő fogvatartottnak biztosítanak értékteremtő, piaci alapokon végzett munkát eredményes gazdálkodás mellett. A piaci és állami szerepvállalásuk teljesítéséhez esetenként együttműködnek állami és hazai magán vállalkozásokkal, ezzel is hozzájárulva ahhoz a társadalmi elváráshoz, hogy a munkaképes lakosság a munka világában találja meg a boldogulását. Tevékenységük a gazdasági szektor széles spektrumát öleli fel, munkájukat magas technológiai színvonal jellemzi, melyet folyamatos minőségellenőrzéssel és nemzetközi minőségbiztosítási nemzetközi rendszerekkel támogatnak meg.

A gazdasági társaságok nemzetközi szinten is különleges helyet foglalnak el, hiszen függetlenül attól, hogy állami „belső” vagy tisztán piaci megrendeléseket elégítenek ki minden esetben eleget tesznek kettős feladatuknak miszerint üzleti alapon eredményesen végzik gazdálkodási tevékenységüket a lehetőség szerinti maximális fogvatartotti munkáltatás biztosítása mellett.  

Az elért eredményekre alapozva a társaságok tulajdonosi jogainak képviselője, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a fokozódó piaci versenyben való sikeres részvétel fenntartása érekében a kft.-k stratégiai autonómiáját meghagyva tanúsító védjegyet alapított „ÁLLAMI PARTNER” elnevezéssel. 

A BVOP mint a tanúsító védjegy tulajdonosa célul tűzte ki, hogy az abban résztvevő társaságok olyan cégcsoportot alkossanak, amelynek küldetése a társadalom bizalmát és elismerését kivívó minőségi termékek előállítása úgy, hogy kiszámíthatóságával, átláthatóságával, és hatékonyságával versenyképes alternatívaként jelenjen meg az állami megrendeléseknél. Az „ÁLLAMI PARTNER” rendszer első belépői a bv.-s társaságok, amelyeket szándékunk szerint további állami tulajdonú gazdasági társaságok fognak majd követni. 

Szándékaink szerint védjegyünk igazi iránytűként fog funkcionálni a társadalmi szerepvállalásban tudatos vásárlóknál, a vásárlási döntések során az „ÁLLAMI PARTNER” védjegy meghatározó jelentőségű lesz, hozzájárul az első választási szándék és cselekedet kialakulásához. 

Az „ÁLLAMI PARTNER” védjegy mint az állami előállítású minőségi termékek védjegye hozzájárulhat a védjegyhasználatra jogosultak piaci pozíciójának folyamatos erősödéséhez.